Creatieve ontwikkeling

Het ene kind vindt het heerlijk om te rekenen, het andere kind houdt van aardrijkskunde en wil alles over de wereld weten. Weer andere kinderen tekenen graag, vinden handvaardigheid fantastisch en hebben elke keer weer nieuwe ideeën voor allerlei zaken.

Natuurlijk besteden wij op school veel aandacht aan de creatieve ontwikkeling. Naast de ‘gewone’ teken- en handvaardigheidlessen, wordt in elke groep aan techniek gedaan. Dit onderdeel komt ook uitgebreid terug in de ‘expressieuren’ in de onderbouw en de ‘Hatexlessen’ voor de kinderen uit de bovenbouw.

Met kinderen uit andere klassen wordt gedurende een aantal weken gewerkt met hout, papier en karton of papier maché. In andere cycli wordt aan druktechniek gedaan (echt zeefdrukken op een T-shirt), vliegers ontworpen of de figuurzaag ter hand genomen. Ook textiele werkvormen als borduren en breien komen aan bod. De prachtigste werkstukken worden vervaardigd en (minstens even belangrijk) kinderen genieten van deze activiteiten.

20161201_085046