Schoolkampen en -reizen

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 gaan jaarlijks op schoolreis. Het ene jaar blijven zij in de buurt en bezoeken zij een attractie of locatie waar met de auto naar toe wordt gegaan. Maar regelmatig gaan zij er een hele dag op uit met een bus. Veelal zit er een educatief tintje aan de uitstapjes maar plezier maken en elkaar eens op een andere manier meemaken is ook belangrijk.

IMG_1028

Vanaf groep 5 gaan de kinderen op schoolkamp. De groepen 5 en 6 gaan op de fiets naar een locatie waar de kinderen zich enorm kunnen vermaken. In een bosrijke omgeving verblijven de kinderen in grote tenten. Zij blijven 2 dagen en maken dus 1 overnachting mee.

Groep 7 gaat naar hetzelfde kampement maar fietst daar met een omweg naar toe. De kinderen gaan op excursie, koken zelf hun vooraf bedachte maaltijden en blijven 2 keer overnachten.

Groep 8 gaat maar liefst 4 dagen op pad. Zij fietsen naar en over de Veluwe, zetten zelf hun kleine tentjes op, doen met elkaar inkopen en bereiden in kookgroepjes de maaltijden. Uiteraard zijn deze vaardigheden op school uitgebreid voorbereid en geoefend en is er meer dan voldoende begeleiding aanwezig op de verschillende kampen. Er is dus sprake van een opbouw in de schoolkampen; van bijna volledig verzorgd naar bijna geheel zelfstandig kamperen.

De schoolreizen en –kampen worden door (oud)leerlingen steevast genoemd als hoogtepunten van hun schoolloopbaan.