Sport en beweging

Naast het leren van allerlei wetenswaardigheden en het ontwikkelen van vaardigheden, vinden wij het belangrijk dat kinderen ook leren om zich te ontspannen en veel te bewegen. Op de OBS Bijvanck wordt veel aan sport en beweging gedaan. Zo gaan de kinderen van groep 1 en 2 dagelijks enkele malen naar buiten om op het grote, overzichtelijke plein met allerlei spel- en sportmaterialen nieuwe energie op te doen. Bij slecht weer wordt gebruik gemaakt van de prachtige speelzaal die direct grenst aan de kleuterlokalen.

Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 spelen uiteraard ook op het plein tijdens de pauzes. Zij voetballen, klimmen, klauteren en tafeltennissen en laden zo hun accu weer op. Daarnaast krijgen zij 2 keer 45 minuten per week gymnastiek van een fulltime vakleerkracht. In de zeer compleet ingerichte gymzaal (die op ons eigen plein staat) wordt door deze vakmensen heel gedifferentieerd lesgegeven. De ‘zwevende mat’ en de klimwand vormen hierbij favoriete onderdelen. Ook de ‘Pietenbaan’ rond 5 december is een geliefd spektakel. Veiligheid bij de gymlessen is natuurlijk heel belangrijk. Vandaar dat er afspraken zijn gemaakt t.a.v. de gymlessen en de kleding.
Klik op gymafspraken voor meer informatie.

IMG-20170322-WA0000

Naast de gymnastieklessen worden veel extra activiteiten georganiseerd waarbij bewegen voorop staat. Zo doen kinderen vanaf groep 3 mee aan de jaarlijks terugkerende schoolvoetbaltoernooien. Nemen leerlingen van groep 5 t/m 8 deel aan handbalevenementen en zijn er sportdagen voor de groepen 3 en 4 rondom het schoolgebouw. De kinderen van de bovenbouw gaan naar de sportvelden in Blaricum om daar te presteren met hun groep of individueel op de traditionele sportdag.

Tevens wordt er meegedaan aan de avondvierdaagse en niet te vergeten de ongeëvenaarde lenteloop. Deze prestatieloop over verschillende afstanden rondom de school en het park is een happening waarnaar elk jaar weer wordt uitgekeken. Het gaat hierbij niet alleen om de records en de prijzen. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Op de OBS Bijvanck werken we aan een gezonde geest in een gezond lichaam.