Gymafspraken

Groep 1/2 sport in de speelzaal bij het eigen lokaal en sport in ondergoed. Vanaf groep 3 gaan de kinderen naar de sportzaal op het plein. Om gezond gedrag te bevorderen is douchen verplicht vanaf groep 3. Nodig voor de gymnastiek vanaf groep 3 (en voorzien van naam):

• stevige sport– of rugtas
  • sportkleding; kort broekje + shirt of turnpakje
  • gymschoenen
  • handdoek

In overleg met de vakleerkracht gymnastiek zijn de volgende regels opgesteld:

• Vanaf groep 5 kleden de kinderen zich om in 2 kleedkamers; jongens en meisjes gescheiden.
  • Bij ziekte of blessure een briefje van de ouders voor de (vak)leerkracht.
  • Bij gymnastiek is het dragen van sieraden en horloges niet toegestaan, uit veiligheid voor de kinderen zelf maar ook voor de medeleerlingen. Het is verstandig om deze thuis te laten.
  • Uit veiligheid ook geen wapperende lange haren maar haar in een staart of vlecht. Ook het dragen van petten of hoofddoekjes is niet toegestaan.
  • Jongens dragen een korte sportbroek en een shirt met korte mouwen, meisjes hetzelfde of een gympakje, geen topjes en blote buiken.
  • Wij adviseren om uw kind niet op blote voeten te laten gymmen. Vanaf groep 5 zijn in de gymzaal gymschoenen verplicht. Let op: schoenen die niet buiten worden gedragen, geen gladde zolen (turnschoentjes hebben dat vaak) én geen zwarte zolen die strepen achterlaten in de zaal!
  • Het is onhygiënisch om te gymmen in de kleding die de kinderen al aan hebben. Daarom is dit niet toegestaan, dit geldt ook voor de hemden onder de t-shirts.
  • Na de gymles wordt er verplicht gedoucht. Handig om slippers mee te geven als uw kind gevoelig is voor voetschimmel.
  • Kleding en handdoeken die blijven liggen worden verzameld in een bak in de gymzaal en worden de vrijdag vóór iedere vakantie op of bij het podium in de school uitgestald. Niet opgehaalde kledingstukken worden niet bewaard.